2023 M. KOVO 30 D. MOLĖTŲ MENŲ MOKYKLOS MOKINIŲ EDUKACINĖ IŠVYKA Į TRAKUS

ių metų kovo 30 d. Molėtų menų mokyklos mokiniai vyko į tarptautinio projekto „CraftWays“ ENI-LLB-2-283 edukacinę išvyką į Trakus.
Edukacijos pradžioje mokiniai buvo supažindinti su baltiškų papuošalų gaminimo tradicijomis, parodyti papuošalų pavyzdžiai, papasakota apie žalvario ir vario metalus, juvelyro amatą. Vėliau mokiniai patys išbandė šį amatą ir pasigamino po du skirtingus žiedus.

Trakų pilies muziejuje mokiniai sužinojo apie pilių statybą ir pirmąjį Trakų pilį stačiusį kunigaikštį Kęstutį ir jo sūnų Vytautą, vėliau tapusį Lietuvos valdovu. Ekspozicijose išgirdo pasakojimus apie pilių tradicijas, vykusius kasinėjimus, lobius, čia gyvenusių riterių ir miestelėnų gyvenimą. Pamatė ir dar keletą įrengtų originalių pilies ekspozicijų: vieną jų – apie karaimų ir totorių gyvenimą Trakuose.

Projektas įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos (Paramos sutarties Nr. ENI-LLB-2-283)

Šį straipsnį iš dalies finansavo Europos Sąjunga. Už jo turinį atsako tik Molėtų menų mokykla ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad šis straipsnis atspindi Europos Sąjungos poziciją.